Despre

Mille Mulini (Grădina cu 1000 de moriști) este un proiect câștigător al primei ediții a concursului de arhitectură „Iașul își deschide curțile”, organizat de Ordinul Arhitecților din România, filiala Iași, în parteneriat cu Romanian Creative Week.

Misiunea inițiativei este de a valorifica curțile interioare – adesea trecute cu vederea – ale unor clădiri de patrimoniu sau valoroase din punct de vedere arhitectural și a le aduce în atenția publicului larg.

Instalația arhitecturală Mille Mulini a fost selectată de un juriu de experți în domeniul arhitecturii, al artei și de reprezentanți ai instituțiilor partenere evenimentului pentru amplasare în curtea Facultății de Psihologie și Științe ale Educației a UAIC.

Realizarea instalației este un proces colaborativ, în care suntem preocupați să folosim cu responsabilitate resurse locale, materiale reciclate, biodegradabile sau, acolo unde nu este posibil, reciclabile.

Materialele au fost selectate de la furnizori și producători din România, iar o parte dintre acestea provin din deșeuri industriale de la fabrica ieșeană ELECTRA.

Conceptul instalației

Mille Mulini este o instalație interactivă care vă invită să experimentați sentimentul de uimire într-o locație adesea trecută cu vederea.

Instalația nu oferă doar o experiență vizuală, ci și un spațiu pentru introspecție și reflecție, atât la nivel personal, cât și social.